2 min read

Microsoft Power Automate og nyheter fra Microsoft Ignite

Microsoft Power Automate og nyheter fra Microsoft Ignite

Microsoft fortsetter med nye flotte innovasjoner og kom med en del nytt i årets virtuelle Ignite i mars. Konferansen som tidligere gikk under navnet "TechEd" samler årlig tusenvis av utviklere og IT-teknologer fra hele verden. Fra Move sitt «Produktivitet og Innsikt» team ligger interessen primært i Power-plattformen og tilhørende tjenester i Azure, som Azure Cognitive Services og Azure Synapse Analytics.

 
 
 
 
 
 

Det flotte med Power Plattformen er at den er så tett integrert med hele MS365 miljøet, samtidig som at den har mange hundre koblinger (connectors) til andre applikasjoner utenfor MS365 miljøet (som f.eks LinkedIn og GitHub).

 

Det skjer spesielt mye innen området «Digitale assistenter» også kallet RPA (Robotic Process Automation). Enkelt forklart bruker RPA en datamaskin med tilhørende programvare (Power Automate fra Microsoft) til å arbeide med eksisterende applikasjoner og data på samme måte som en person jobber i disse systemene.

 
Ifølge Microsoft kan så mye som 50% av alt digitalt arbeid bli automatisert med RPA!

 

Robotiseringen gir virksomheter nye muligheter for effektivisering og automatisering, og gir forretningsverdi gjennom strategisk fleksibilitet og kostnadsreduksjon.

 

Vårt team arbeider innovativt med Power Automate, som effektiviserer prosesser med opptil 10 «ganger’n». En RPA-prosess tar aldri pause og trenger ingen søvn, så den kan jobbe 24/7/365. Noen eksempler på ting vi har gjort med RPA er automatisk kredittsjekk, automatisk gjennomlesing og sortering av e-mail samt flere cases hvor vi benytter oss av Power Automate som en «connector» til datakilder som savner APIer.

 

En gledelig nyhet fra Ignite-konferansen er at Power Automate Desktop nå er inkludert gratis i Windows 10. Dette er et fantastisk verktøy for å automatisere kjedelige/repetetive prosesser på din egen desktop. Det finnes flere hundre ferdige arbeidsflyt-maler - for eksempel «Lagre e-post vedlegg i Office 365 til en angitt mappe i OneDrive» og «Varsle meg når jeg er nevnt i Microsoft Teams».

 

På sikkerhetssiden er det også en rekke nyheter; en interessant ny funksjon er «Endpoint filtering» hvor man kan angi at du kun kan nå en delmengde av data fra den kilde man ønsker å interagere med. En annen nyhet er «Connector action controls» hvor man kan angi hvilken funksjonalitet en «connector» får lov å ha over en datakilde, for eksempel kun leserett (read-only) etc. En tredje Microsoft-nyhet er funksjonaliteten «Tenant Isolation» for Power applikasjonene

 

Det finnes mange versjoner og lisensmuligheter for Power Automate, noe som byr på en utfordring når man skal velge versjon. Dette er et område hvor Microsoft kan bli bedre. Iblant er lisensjungelen så uoversiktlig at vi må prøve og feile i vårt testmiljø, for å komme frem til den Power Automate versjon med tilhørende funksjonalitet som er mest kostnadsoptimal for våre kunder. 

 

Er du interessert i finne ut mer om hvilke gevinster robotisering & prosessautomasjon kan gi din virksomhet? Ta kontakt med oss for å se på hvordan Power Automate kan forbedre, effektivisere og skape konkurransefortrinn.

 
Enda et år med ransomware angrep

Enda et år med ransomware angrep

Ransomware herjer som aldri før. Aldri før har det vært mer relevant for virksomheter å beskytte seg mot denne angrepsformen.

Les mer
E-postdomener under angrep: Move tilbyr løsninger for digital sikkerhet

E-postdomener under angrep: Move tilbyr løsninger for digital sikkerhet

I en nylig publisert artikkel i Aftenposten datert 8. september 2023, avslører en skremmende statistikk at hele 7 av 10 e-postdomener tilhørende...

Les mer
Store endringer i Microsoft 365- og Office 365-planene fra 1. oktober

Store endringer i Microsoft 365- og Office 365-planene fra 1. oktober

Microsoft har annonsert betydelige endringer i sine 365 lisensplaner som vil påvirke kunder i Norge og over hele Europa. Fra 1. oktober vil Teams,...

Les mer