2 min read

Microsoft Fabric

Microsoft Fabric

Microsoft Fabric, som ble introdusert den 23. mai i år, har ført Microsoft inn i en ny æra innen bedriftsanalyse. I samarbeid med Move og tett tilknyttet business intelligence sektoren, gir vår praktiske erfaring med MS Fabric oss muligheten til å evaluere dens praktiske implikasjoner og tilby verdifulle innsikter for domenet datanalyse for våre kunder.

Les artikkelen på engelsk -> 

Denne integrerte analyse-løsningen konsoliderer et bredt spekter innenfor data analytics, inkludert data movement, data engineering, data integration, data science, real-time analytics og business intelligence, alt innenfor en enhetlig plattform. Betydningen ligger i å eliminere behovet for å sette sammen forskjellige tjenester fra ulike leverandører, noe som resulterer i en strømlinjeformet analyseopplevelse.

MS Fabric forenkler analyse ved å presentere komponenter fra Power BI, Azure Synapse og Azure Data Factory innenfor et miljø. Dette forenkler brukeropplevelsen og fremmer en generell forståelse av analyseprosessen.

MS Fabric tilbyr flere viktige fordeler, inkludert et bredt utvalg av dypt integrerte analyseverktøy, brukervennlige grensesnitt for samarbeid, effektiv gjenbruk av ressurser, fleksibilitet til å bruke foretrukne analyseverktøy samtidig som dataen oppbevares på sin opprinnelige plassering, og sentralisert styring for forbedret datasikkerhet. Fabric gjør det mulig for IT-team å konfigurere bedriftsevner sentralt, med tillatelser som automatisk brukes på tvers av tjenester, og datasensitivitetsmerker som arves automatisk for å forbedre datavern.

MS Fabric omfatter skreddersydde analyseopplevelser for ulike oppgaver, inkludert data engineering, data factory, data science, data warehouse, real-time analytics og Power BI. Plattformen kan hjelpe organisasjoner og enkeltpersoner med å konvertere komplekse data repositories til handlingsrettet innsikt, etter prinsippene i datamesh-arkitekturen.

Ved å kombinere OneLake og lakehouse-arkitektur, introduserer MS Fabric et enhetlig depot på Azure Data Lake Storage (ADLS) Gen2, en hierarkisk styringsstruktur, med enkel integrasjon av eksisterende lagringskontoer, snarveier for effektiv deling av data og intelligent caching for å redusere kostnader og forbedre data-tilgjengelighet.

Basert på min personlige erfaring med MS Fabric så langt, er det som imponerer meg mest det enhetlige miljøet og den alt-i-ett-plattformen som forbedrer navigasjonen. De sømløse overgangene innenfor MS Fabric, for eksempel overgangen fra Power BI til Data Factory eller fra Stream Analytics til Datautvikling, er betydelige forbedringer for brukeropplevelsen når man arbeider med disse løsningene. Dette reduserer tiden brukt på å flytte seg mellom forskjellige nettlesere og pålogginger mens vi skaper tilpassede integrasjoner og løsninger for interne prosjekter her hos Move og for våre partnere.

Innenfor Move er vi glade for å utnytte fordelene ved denne integrerte løsningen for å forenkle arbeidsflytene våre, forbedre løsningene våre og drive innovasjon innen datanalyse til fordel for våre kunder. Mens vi fortsetter å bruke MS Fabric, både innenfor Move og i samarbeid med våre kunder, inviterer vi deg til å bli med oss på denne reisen. Ta kontakt med oss her hos Move for grundige diskusjoner, workshops eller samarbeidsprosjekter, og sammen kan vi skape nyttige løsninger for deg!

Vær oppmerksom på at GA (General Availability) -versjonen av Microsoft Fabric ikke er tilgjengelig for øyeblikket; kun build/preview versjon er for øyeblikket tilgjengelig.

Les artikkelen på engelsk -> 

Gjør sikkerhetsarbeidet målbart!

Gjør sikkerhetsarbeidet målbart!

Det har vært mye snakk om blant annet NSM sine grunnprinsipper for IT-sikkerhet, ISO 27001 og NIST Cyber Security Framework. Rammeverkene gir en...

Les mer
Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Safe4 gikk for hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI og fikk forenklet IT-administrasjon og kraftig reduserte kostnader.

Les mer
Move hjelper dere med å gjøre hverdagen enklere med Microsoft 365 Copilot

Move hjelper dere med å gjøre hverdagen enklere med Microsoft 365 Copilot

Vi har alle latt oss imponere av OpenAI og ChatGPT. I likhet med ChatGPT ruller nå Microsoft ut det dem kaller for Copilot for Microsoft 365. Copilot...

Les mer