1 min read

Hva er object lock?

Ransomware (løsepengevirus) utgjør en av de største sikkerhetstruslene mot næringslivet. Overvåkingssentre hos nasjonale sikkerhetsmyndigheter og SOC-tilbydere (Security Operations Center) hevder at angrep skjer flere ganger i minuttet - og alt tyder på at angrepsaktiviteten bare vil øke i tiden fremover.

Derfor er det viktig å ha lagret dataene på en trygg måte, og ett av tiltakene for å hindre at data blir ødelagt eller kryptert av hackere er å "låse ned" sikkerhetskopiene med såkalt object lock teknologi. "Object Lock"-teknologien henger spesifikt sammen med objektlagring på Amazon S3 skytjeneste. Andre teknologileverandører tilbyr lignende tjenester, som f.eks Google Cloud Storage med Bucket Lock.

I Move sin portefølje av datalagring og backup-tjenester, tilbys objektlagring S3 som en tjeneste som innbærer sekundær off-prem sikring av kundens data som er lagret i kundens datarom og/eller i skytjenester. Tjenesten leveres fra Move sine 3 datasentre i Norge og på Move sin datalagringsplattform. 
Kunden får tilgang til en off-prem installert plattform dedikert til lagring av sekundære data, hvor alle data er utilgjengelig for andre enn kunden selv og Move sitt driftspersonell. Data som er kryptert i tjenesten av kundens programvare vil ikke være mulig å lese i klartekst av andre enn kunden. 

Som opsjon til objektlagring S3 kan man låse ned dataene med Object Lock i definerte tidsrom, f.eks 90 dager. Nedlåsingsperioden bør vurderes ut fra hvor langt tidsrom man beregner man trenger for å oppdage ondsinnet kode i produksjonsmiljøet. Data som låses ned på denne måten vil ikke kunne endres eller slettes i den definerte perioden. Dette kan sammenlignes med WORM teknologi (write once read many) som sikrer dataene meget godt. Absolutt ingen har mulighet til å endre på dataene i perioden de er låst ned.  På denne måten sikres dataene godt mot for eksempel kryptovirus. 

Med den eskalerende trenden av kryptovirus-angrep mot virksomhetens backup bør object lock teknologi inngå som en del av sikkerhets- og backup-regimet.

Informasjonsbeskyttelse med Microsoft Purview 

Det dukker stadig opp nye eller forbedrede teknologier som endrer, effektiviserer, og revolusjonerer hverdagen vår. 

Les mer

Move hjelper kommunesektoren med styringssystem for informasjonssikkerhet

Move AS har på oppdrag fra foreningen for kommunal informasjonssikkerhet (KiNS) utarbeidet et sett med dokumenter for et styringssystem for...

Les mer

Viktigheten av IT-sikkerhet i en digital verden

I dagens digitale tidsalder er IT-sikkerhet en av de viktigste faktorene for både bedrifter, organisasjoner og privatpersoner. Med økende...

Les mer