1 min read

Microsoft flytter norske kunder til Norge

Microsoft flytter norske kunder til Norge

I løpet av de neste to årene flyttes kjernedata til alle norske kunder over på norsk jord og Microsoft sine norske datasentre. Da kan du være trygg på at du har dine data lagret ihht norsk lov og personvern.

Microsoft bygger kontinuerlig ut sine globale datasentre og i Norge har de allerede etablert seg i Oslo og Stavanger. Tjenesten har i utgangspunktet vært Azure-relatert, men nå tilbys også Microsoft 365 datasentre som gjør at det blir både mer datakraft og datakapasitet i Norge. Det norske senteret var allerede oppe å kjøre i april 2020 og nye kunder er allerede lokalisert her. Eksisterende kunder må søke om overflytting.

Alle kunder skal ha fått beskjed gjennom sine kontaktpersoner knyttet til tjenesten. Alt de trenger å gjøre er å bekrefte flytting ved å respondere på den mottatte e-posten. Har du ikke mottatt noen henvendelse ber vi om at dere kontakter Move så vil vi sørge for å få satt prosessen i gang. Fristen for å bestille flytting er 31. oktober 2020. Dersom man ikke bestiller flytting nå, vil det kunne ta svært lang tid å få dette gjort på et senere tidspunkt. 

Kjernedata som blir flyttet inkluderer:

  • Exchange Online mailbox innhold (e-post, kalenderoppføringer og vedlegg)

  • Sharepoint Online innhold og filer

  • Filer som er lastet opp til OneDrive for Business

  • Teams; chat meldinger, inklusive private meldinger, kanal-meldinger og bilder som brukes i chat.

Det legges opp til en smertefri flytting av dataene, som i prinsippet vil si at Microsoft sørger for at kundene ikke skal bli berørt av transisjonen. Flytting vil være gjennomført innen 2020.

For nærmere informasjon, ta kontakt med din kundeansvarlige hos Move, eller du kan lese mer her.

Enda et år med ransomware angrep

Enda et år med ransomware angrep

Ransomware herjer som aldri før. Aldri før har det vært mer relevant for virksomheter å beskytte seg mot denne angrepsformen.

Les mer
E-postdomener under angrep: Move tilbyr løsninger for digital sikkerhet

E-postdomener under angrep: Move tilbyr løsninger for digital sikkerhet

I en nylig publisert artikkel i Aftenposten datert 8. september 2023, avslører en skremmende statistikk at hele 7 av 10 e-postdomener tilhørende...

Les mer
Store endringer i Microsoft 365- og Office 365-planene fra 1. oktober

Store endringer i Microsoft 365- og Office 365-planene fra 1. oktober

Microsoft har annonsert betydelige endringer i sine 365 lisensplaner som vil påvirke kunder i Norge og over hele Europa. Fra 1. oktober vil Teams,...

Les mer