2 min read

Zoom og Teams samhandlingsverktøy i en ekstraordinær situasjon.

Zoom og Teams samhandlingsverktøy i en ekstraordinær situasjon.

 Vi tar egen medisin og benytter Microsoft Teams og Zoom til å koordinere oss og holde kontakten med kunder og kollegaer.

I disse Corona-tider jobber vi i Move annerledes enn normalt. Torsdag 12. mars ble alle som har mulighet bedt om å jobbe videre fra hjemmekontor. I vår avdeling har vi opprettholdt kontakten og morgenkaffen ved å benytte tilgjengelig teknologi til å treffes. Vi benytter samhandlingsverktøyet Microsoft Teams med utvidet funksjonalitet i Zoom, og tar morgentreffet på videofunksjonen som er integrert i løsningen. På denne måten får vi en daglig ansikt-til-ansikt prat med sjefen og kolleger. Og alle har med seg kaffen til møtet.

 
 
 
 

Å møtes på denne måten gjør at vi i disse ekstraordinære tider kan opprettholde god kontakt selv om vi er på forskjellige steder. En ting er å avtale møter med en konkret agenda, men nå bruker vi videokonferansemuligheten i Teams og Zoom også for å dekke det sosiale aspektet i jobben. Ingen fast agenda, men gjensidig informasjon om hva som rører seg, og så tar vi en og annen beslutning om aksjoner vi må ta.

 

Veldig mange kunder har Teams tilgjengelig som en del av sin Office 365 løsning, men ikke alle utnytter mulighetene som Teams gir. Med Teams kan du chatte, møte, ringe og samarbeide – alt på ett sted. For de som ikke har Teams installert og eller ikke Microsoft-lisenser til å aktivere dette, er Zoom en selvstendig videokonferanse løsning som gir en del ekstra funksjonalitet for de med behov for høykvalitets videokonferanse og webcast funksjonalitet.

Her finner du videoopplæring i Microsoft Teams
 

Microsoft Teams er en samhandlingsplattform som hjelper teamet ditt med å holde seg organisert og ha samtaler - alt på ett sted. Her er en rask oversikt over funksjonalitet du finner i venstre kollonne-meny i Teams:

  • Aktivitet Få med deg alle de uleste meldingene dine, @omtaler, svar med mer.

  • Samtaler I noen tilfeller, hvis organisasjonen din har konfigurert det, kan du ringe hvem som helst fra Teams – selv om de ikke bruker det.

  • Teams Finn grupper du ønsker å tilhøre eller opprett din egen. I gruppen kan du avholde møter, ha samtaler og dele filer.

  • Møter Se alt du har på dagens eller ukens agenda. Eller planlegg et møte. Denne kalenderen synkroniseres med Outlook-kalenderen din.

  • Apper Teams er en plattform for samhandling. Du kan enkelt integrere populære apper som Trello og Planner (prosjektadministrasjon), Zoom eller Cisco WebEx (videokonferanse), og en rekke andre verktøy som du ønsker å bruke i ditt arbeid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Her ser du work-in-progress som en kollega og jeg holder på med. Vi holder en samtale i gang vedr prosjektet, utveksler filer og synspunkter.

  

For å få full effekt av Teams må du integrere den inn i din Outlook, slik at når du booker et møte, kan du legge til Teams-møtelink samtidig. Hvis du oppretter en Teams-gruppe kan du legge all møtedokumentasjon inn i denne gruppen slik at alla har tilgang til den samme dokumentasjonen.

 

Har du Office 365 så har du Teams allerede tilgjengelig, og kan benytte all funksjonalitet.

 

Har du det ikke så tilbyr Microsoft Office 365 E1 kostnadsfritt i 6 måneder (ifbm Corona-virus situasjonen). Dette inkluderer også Microsoft Teams, det komplette verktøy for samhandling.

 
Her kan du registrere deg og laste ned en gratis prøveversjon
 
 
 

Ta kontakt for råd og veiledning

 

Om du ønsker noen å diskutere med kan du kontakte vår Microsoft Teams «gjeng» som er klare til å hjelpe deg i gang, det koster deg ingenting i perioden frem til påske, vi skal hjelpe deg så godt vi kan med de ressursene vi har tilgjengelig.

 
Kontakt oss
 
Teknisk informasjon for IT-ansvarlig finner du her
Sikre deg mot ransomware og datatap: Derfor trenger du backup av dine SaaS-applikasjoner

Sikre deg mot ransomware og datatap:  Derfor trenger du backup av dine SaaS-applikasjoner

Hvordan sikrer du at dataene på dine SaaS-applikasjoner forblir trygge og tilgjengelige, selv i møte med trusler som ransomware og utilsiktet...

Les mer
Ny lov om digital sikkerhet: Her er det du trenger å vite

Ny lov om digital sikkerhet: Her er det du trenger å vite

Hva innebærer den nye digitalsikkerhetsloven, som trer i kraft om kort tid? Vi ser nærmere på de sentrale kravene. Uansett om din virksomhet er...

Les mer
Copilot hit og Copilot dit – hva er hva innenfor Microsoft AI verden og virker det?

Copilot hit og Copilot dit – hva er hva innenfor Microsoft AI verden og virker det?

Microsoft er offensive innen AI og slipper konsepter på løpende bånd, men hva er hva og er det brukbart? La oss se på hva Microsoft tilbyr per i dag....

Les mer