1 min read

Windows Server 2012 R2 støttes ikke lengre av support

Windows Server 2012 R2 støttes ikke lengre av support

Windows Server 2012 R2 ble ute av support den 10. oktober 2023. Etter denne datoen vil dette produktet ikke lenger motta sikkerhetsoppdateringer, feilrettinger, teknisk støtte eller online teknisk innhold.

Konsekvensene av at Windows Server 2012 R2 ikke lenger er støttet er at organisasjoner som bruker dette operativsystemet vil miste muligheten til å få hjelp fra Microsoft hvis de opplever problemer eller sikkerhetstrusler.  

I tillegg vil Windows Server 2012 R2 ikke lenger motta kritiske sikkerhetsoppdateringer, noe som betyr at det vil være mer utsatt for cyberangrep. Dette kan medføre økt risiko for datalekkasje, ransomware, identitetstyveri, sabotasje og andre former for skade 

For å unngå disse konsekvensene, anbefaler Microsoft at organisasjoner som bruker Windows Server 2012 R2 oppgraderer til en nyere versjon av Windows Server, som for eksempel Windows Server 2022. Ved å oppgradere kan organisasjonene dra nytte av de nyeste funksjonene og oppnå best mulig ytelse.  

Det er flere grunner til at det er nødvendig å oppgradere fra Windows Server 2012 R2 til en nyere versjon av Windows Server, som for eksempel Windows Server 2022. Her er noen av dem: 

Økt sikkerhet: Windows Server 2022 overgår Windows Server 2012 R2 når det gjelder cybersikkerhet, da den har evnen til å oppdage og motvirke datainnbrudd, null-dagers trusler og nettverksbaserte angrep på en effektiv måte. 

Bedre ytelse og skalerbare: Sammenlignet med tidligere versjoner støtter Windows Server 2022 høyere minnegrenser, økt virtuell maskintetthet og forbedret lagringsytelse. 

Forenklet fjernarbeid: Med inkluderingen av Remote Desktop Services (RDS) på Windows Server 2022 får fjernarbeidere sømløs tilgang til bedriftskritiske applikasjoner og virtuelle skrivebord. 

Forbedret skyintegrasjon: Windows Server 2022 introduserer avansert kompatibilitet med skytjenester som Microsoft Azure, noe som gjør det mulig å utnytte skyens skalerbarhet og fleksibilitet. 

Vi i Move kan hjelpe deg med overgangen til Windows 2022 slik at du oppnår et sikkert og stabilt IT miljø. Eller om du ønsker å benytte anledningen til å migrere dine tjenester til Azure. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon eller bistand til ditt prosjekt. 

Kilder: 

Windows Server 2012 and 2012 R2 reaching end of support - Microsoft Lifecycle | Microsoft Learn 

Gjør sikkerhetsarbeidet målbart!

Gjør sikkerhetsarbeidet målbart!

Det har vært mye snakk om blant annet NSM sine grunnprinsipper for IT-sikkerhet, ISO 27001 og NIST Cyber Security Framework. Rammeverkene gir en...

Les mer
Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Safe4 gikk for hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI og fikk forenklet IT-administrasjon og kraftig reduserte kostnader.

Les mer
Move hjelper dere med å gjøre hverdagen enklere med Microsoft 365 Copilot

Move hjelper dere med å gjøre hverdagen enklere med Microsoft 365 Copilot

Vi har alle latt oss imponere av OpenAI og ChatGPT. I likhet med ChatGPT ruller nå Microsoft ut det dem kaller for Copilot for Microsoft 365. Copilot...

Les mer