1 min read

Windows Server 2012 R2 støttes ikke lengre av support

Windows Server 2012 R2 støttes ikke lengre av support

Windows Server 2012 R2 ble ute av support den 10. oktober 2023. Etter denne datoen vil dette produktet ikke lenger motta sikkerhetsoppdateringer, feilrettinger, teknisk støtte eller online teknisk innhold.

Konsekvensene av at Windows Server 2012 R2 ikke lenger er støttet er at organisasjoner som bruker dette operativsystemet vil miste muligheten til å få hjelp fra Microsoft hvis de opplever problemer eller sikkerhetstrusler.  

I tillegg vil Windows Server 2012 R2 ikke lenger motta kritiske sikkerhetsoppdateringer, noe som betyr at det vil være mer utsatt for cyberangrep. Dette kan medføre økt risiko for datalekkasje, ransomware, identitetstyveri, sabotasje og andre former for skade 

For å unngå disse konsekvensene, anbefaler Microsoft at organisasjoner som bruker Windows Server 2012 R2 oppgraderer til en nyere versjon av Windows Server, som for eksempel Windows Server 2022. Ved å oppgradere kan organisasjonene dra nytte av de nyeste funksjonene og oppnå best mulig ytelse.  

Det er flere grunner til at det er nødvendig å oppgradere fra Windows Server 2012 R2 til en nyere versjon av Windows Server, som for eksempel Windows Server 2022. Her er noen av dem: 

Økt sikkerhet: Windows Server 2022 overgår Windows Server 2012 R2 når det gjelder cybersikkerhet, da den har evnen til å oppdage og motvirke datainnbrudd, null-dagers trusler og nettverksbaserte angrep på en effektiv måte. 

Bedre ytelse og skalerbare: Sammenlignet med tidligere versjoner støtter Windows Server 2022 høyere minnegrenser, økt virtuell maskintetthet og forbedret lagringsytelse. 

Forenklet fjernarbeid: Med inkluderingen av Remote Desktop Services (RDS) på Windows Server 2022 får fjernarbeidere sømløs tilgang til bedriftskritiske applikasjoner og virtuelle skrivebord. 

Forbedret skyintegrasjon: Windows Server 2022 introduserer avansert kompatibilitet med skytjenester som Microsoft Azure, noe som gjør det mulig å utnytte skyens skalerbarhet og fleksibilitet. 

Vi i Move kan hjelpe deg med overgangen til Windows 2022 slik at du oppnår et sikkert og stabilt IT miljø. Eller om du ønsker å benytte anledningen til å migrere dine tjenester til Azure. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon eller bistand til ditt prosjekt. 

Kilder: 

Windows Server 2012 and 2012 R2 reaching end of support - Microsoft Lifecycle | Microsoft Learn 

Strengthening Your Human Firewall: The Importance of Security Training The Human Vulnerability in Cybersecurity

Strengthening Your Human Firewall: The Importance of Security Training The Human Vulnerability in Cybersecurity

In today's digital landscape, the human factor remains one of the most significant vulnerabilities in cybersecurity. Criminals are increasingly...

Les mer
Styrking av din menneskelige brannmur: Viktigheten av sikkerhetsopplæring

Styrking av din menneskelige brannmur: Viktigheten av sikkerhetsopplæring

Den menneskelige sårbarheten i cybersikkerhet I dagens digitale landskap forblir den menneskelige faktoren en av de mest betydelige sårbarhetene i...

Les mer
Stopp cyberskurkene med ledende løsninger for IT- og OT-sikkerhet

Stopp cyberskurkene med ledende løsninger for IT- og OT-sikkerhet

Nye forskrifter og reguleringer stiller stadig større krav til IT-sikkerheten. Med tjenester fra Move og løsninger fra Fortinet kan du sikre din OT-...

Les mer