1 min read

Oppdag og responder på sikkerhetshendelser med Microsoft Sentinel

Microsoft Sentinel er en skybasert SIEM- og SOAR-tjeneste fra Microsoft. Den samler inn data fra forskjellige kilder og bruker maskinlæring til å oppdage og respondere på sikkerhetshendelser i sanntid.

Microsoft Sentinel gir en sentralisert plattform for sikkerhetsanalyse og -håndtering, inkludert trusseljakt og muligheter for å konfigurere automatisk respons på sikkerhetshendelser.

Det er mange fordeler med Microsoft Sentinel:

  • Sentralisert sikkerhetsstyring: Microsoft Sentinel gir en sentralisert plattform for sikkerhetsanalyse og -håndtering som gjør det mulig for bedrifter å ha full oversikt over sikkerhetsstatusen og -hendelsene i sanntid.

  • Skalerbarhet: Microsoft Sentinel er en skybasert tjeneste som kan skalereres etter behov, noe som betyr at bedrifter kan tilpasse sine ressurser etter sikkerhetsbehov.

  • Maskinlæring: Microsoft Sentinel bruker maskinlæring for å oppdage sikkerhetshendelser, og man kan konfigurere automatisk respons på sikkerhetshendelser ved bruk av Microsoft Sentinel playbooks. En Microsoft Sentinel playbook er en samling av automatiserte prosedyrer som hjelper til med å automatisere og orkestrere sikkerhetsrelaterte oppgaver i Microsoft Sentinel som varsling, hendelseshåndtering og trusseljakt. Microsoft Sentinel playbooks kan justeres for å tilpasse de spesifikke sikkerhetsbehovene til en organisasjon.

  • Integrasjoner: Microsoft Sentinel har en rekke andre sikkerhetsløsninger og verktøy integrert, som f.eks. Microsoft Security Graph, Azure Active Directory, Defender og Office365. Det er også mulighet til å integrere andre tredjepartstjenester til Microsoft Sentinel slik at man kan overvåke hele IT-miljøet på et sentralisert område.

 

Move Cyber Security anbefaler alle bedrifter sikkerhetsovervåkning. Microsoft Sentinel er en sikkerhetsovervåkningstjeneste fra Microsoft som vi har erfaring med.

Move anbefaler Microsoft Sentinel for å:

  1. Forbedre sikkerheten: Microsoft Sentinel kan hjelpe bedriften med å oppdage og automatisk svare på sikkerhetshendelser i sanntid, og dermed være forberedt på uønskede sikkerhetshendelser.

  2. Redusere risiko: Ved å identifisere og håndtere sikkerhetstrusler kan bedriften redusere risikoen for datatap og andre konsekvenser av et cyberangrep.

  3. Øke effektiviteten: Ved å samle all sikkerhetsrelatert informasjon på ett sted og automatisere sikkerhetshåndtering, kan bedriften øke effektiviteten og redusere kostnadene.
Move har konsulenter med kompetanse på Microsoft Sentinel og kan hjelpe din bedrift med både rådgivning og implementasjon. Ønsker du å høre mer om hvordan Microsoft Sentinel fungerer i praksis og hvordan din bedrift kan implementere det?


Ønsker du å vite mer, kontakt oss

Sikkerhetsarbeidet krever kontinuerlig og målrettet arbeid for å lykkes. Move Cyber Security gir våre kunder gode og relevante rådgivningstjenester, som kombineres med kostnadseffektive tjenester, metoder og rammeverk. Slik hjelper vi våre kunder med å oppnå digital kontroll og kunne dokumentere dette.

Les mer om våre sikkerhetstjenester og hvordan vi kan hjelpe deg her.

Informasjonsbeskyttelse med Microsoft Purview 

Det dukker stadig opp nye eller forbedrede teknologier som endrer, effektiviserer, og revolusjonerer hverdagen vår. 

Les mer

Move hjelper kommunesektoren med styringssystem for informasjonssikkerhet

Move AS har på oppdrag fra foreningen for kommunal informasjonssikkerhet (KiNS) utarbeidet et sett med dokumenter for et styringssystem for...

Les mer

Viktigheten av IT-sikkerhet i en digital verden

I dagens digitale tidsalder er IT-sikkerhet en av de viktigste faktorene for både bedrifter, organisasjoner og privatpersoner. Med økende...

Les mer