2 min read

Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Safe4 gikk for hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI og fikk forenklet IT-administrasjon og kraftig reduserte kostnader. 

Det Oslo-baserte IoT-selskapet Safe4 satser internasjonalt med sin ende-til-ende plattform og smarte løsninger for sikkerhet som benyttes av tjenesteleverandører innenfor blant annet hjemmealarmer, varelevering, monitorering/trygghet for eldre og mye annet.  

 
En av de sentrale komponentene er Safe4’s Alarm Receiving Center (ARC), hvor selskapets sikkerhetsoperatører monitorer alarmer 24/7 året rundt. ARC er sertifisert av European Standard for Monitoring and Alarm Receiving Center EN 50518 - kategori 1, som stiller en rekke krav til blant annet håndtering av data. 

For et selskap som Safe4 er ikke driftsavbrudd noe alternativ, da det kan koste liv.

 

– Oppetid ekstremt viktig 

For et selskap som Safe4 er ikke driftsavbrudd noe alternativ, da det kan koste liv. Kunder og partnere er helt avhengig av å kunne stole på at systemene som tjenestene kjører på har maksimal tilgjengelighet.  

– Når kunder tar i bruk våre løsninger for smart monitorering i sine hjem skal de være trygge på at våre ARC-ansatte er klare til å respondere umiddelbart om det skulle oppstå eksempelvis en brann, et innbrudd eller en annen nødssituasjon. For å kunne oppnå både operasjonell effektivitet og tilgjengelighet, benytter vi et hybrid cloud-miljø som kommuniserer med IoT-gateways i hjemmene via Azure, mens alarmsystemet kjører på et datasenter inne i ARC, forteller Vegard Olsen, Principal Cloud Architect i Safe4.  

 

Måtte finne ny løsning 

Safe4 har basert seg på en tradisjonell tre-lags infrastruktur for sitt ARC datasenter, virtualisert ved hjelp av VMware ESXi. Ettersom den eksisterende 'on prem'-plattformen nærmet seg slutt på support, var Safe4 på jakt etter en ny løsning. De stilte som krav at en ny løsning måtte ha den påliteligheten, ytelsen og skalérbarheten som var nødvendig for å understøtte den planlagte veksten i IoT-tjenester. 

– For å etterleve strenge regulatoriske krav til beskyttelse av data er vi nødt til å håndtere enkelte av våre tjenester i samme lokasjon som våre ARC-operatører. Så vi visste at løsningen ville innebære å fornye det eksisterende datasenteret. 

Vi var allerede veldig godt kjent med Azure Cloud, så Azure Stack HCI var et veldig naturlig valg for en ny løsning for oss, sier Olsen.  

 

Et langt samarbeid med Move 

Helt siden oppstarten for over ti år siden, har Safe4 jobbet med Move AS, som teknologipartner.   

– Move har hjulpet oss helt siden starten med å bygge en robust og fleksibel plattform for våre digitale tjenester. Det var derfor naturlig for oss å henvende oss til Move for å få hjelp til å finne en ny datasenterløsning.  

Etter å ha konsultert med Move sto det klart at hyperkonvergert infrastruktur (HCI) ville være den løsningen som best kunne møte behovene. Safe4 så at de kunne dramatisk redusere både kostnader og kompleksitet knyttet til IT-administrasjon ved å håndtere prosessering, lagring og nettverk som et felles sett med virtuelle ressurser i en HCI-løsning. 

– Vi var allerede veldig godt kjent med Azure Cloud, så Azure Stack HCI var et veldig naturlig valg for en ny løsning for oss, sier Olsen.  

Move kan levere Azure Stack HCI både fra Dell og Lenovo, men da Move skulle vurdere alternativene for Safe4 var det Lenovos løsning som kom seirende ut med god margin.   

 

Teknisk løsning 

Den valgte løsningen er et delt 3-noders cluster som består av Lenovo ThinkAgile MX3531-F-noder med ultra low latency flash-minne. Gjennom administrasjonsprogramvaren Lenovo XClarity kan Safe4 enkelt distribuere virksomhetskritiske arbeidsflyter mellom nodene for høy tilgjengelighet. 

– Vi er i gang med å migrere workloads fra den gamle infrastrukturen og over på ny plattform. Vi endrer i praksis alt som ligger på nivået under hypervisor, så det er et stort prosjekt. Men vi er trygg på teknologien, fortsetter Olsen.

  

Forventet resultat 

Med HCI-løsningen ferdig implementert ser Olsen frem til 30 prosent lavere totale eierkostnader (TCO), og en halvering både i brukt areal og i strømforbruk.   

– Kapitalkostnadene var 20 prosent lavere enn en tilsvarende tre-lags infrastruktur. Og fordi vi vil kjøre alle våre virtuelle maskiner på Windows Server, kan vi bruke noen Azure skytjenester kostnadsfritt. Alt i alt vil løsningen kutte våre totale eierkostnader med 30%, noe som gjør at vi kan kanalisere en større del av vårt investeringsbudsjett mot å forbedre våre IoT-tjenester, forteller han og avslutter: – Med HCI-løsningen til Lenovo og støtte fra Move har vi fått en fremtidssikker plattform for å ekspandere våre IoT-løsninger og fortsette å vokse. 

Kilde:  

Lenovo Safe4 casestudy 

Strengthening Your Human Firewall: The Importance of Security Training The Human Vulnerability in Cybersecurity

Strengthening Your Human Firewall: The Importance of Security Training The Human Vulnerability in Cybersecurity

In today's digital landscape, the human factor remains one of the most significant vulnerabilities in cybersecurity. Criminals are increasingly...

Les mer
Styrking av din menneskelige brannmur: Viktigheten av sikkerhetsopplæring

Styrking av din menneskelige brannmur: Viktigheten av sikkerhetsopplæring

Den menneskelige sårbarheten i cybersikkerhet I dagens digitale landskap forblir den menneskelige faktoren en av de mest betydelige sårbarhetene i...

Les mer
Stopp cyberskurkene med ledende løsninger for IT- og OT-sikkerhet

Stopp cyberskurkene med ledende løsninger for IT- og OT-sikkerhet

Nye forskrifter og reguleringer stiller stadig større krav til IT-sikkerheten. Med tjenester fra Move og løsninger fra Fortinet kan du sikre din OT-...

Les mer