2 min read

Sikre deg mot ransomware og datatap:  Derfor trenger du backup av dine SaaS-applikasjoner

Sikre deg mot ransomware og datatap: Derfor trenger du backup av dine SaaS-applikasjoner

Hvordan sikrer du at dataene på dine SaaS-applikasjoner forblir trygge og tilgjengelige, selv i møte med trusler som ransomware og utilsiktet sletting av data? 

I dagens digitale tidsalder er bedrifter stadig mer avhengige av SaaS-applikasjoner som Microsoft Office 365, Salesforce og Slack. Vi sitter mange timer hver dag i disse verktøyene, som hjelper oss å gjøre arbeidsdagen effektiv. Men med denne avhengigheten følger en kritisk utfordring: hvordan sikre at dataene dine forblir trygge og tilgjengelige, selv i møte med trusler som ransomware og utilsiktet sletting av data? 

 

Ransomware: En alvorlig trussel 

Ransomware er en type ondsinnet programvare som krypterer bedriftens data og krever løsepenger for å gjenopprette tilgang. Dette kan lamme en virksomhet på sekunder, og konsekvensene kan være katastrofale.  

Et eksempel er Microsoft Office 365, som mange bedrifter bruker for e-post, dokumenter og samarbeid. Uten en solid backup-løsning, kan et ransomware-angrep føre til permanent tap av viktig informasjon, og lamme driften. 

I rapporten Nordic Data Risk Management, utført av VansonBourne for sikkerhetsselskapet Veritas, kommer det frem at så mye som 86% av de 160 nordiske bedriftene som ble intervjuet, hadde vært ofre for et vellykket ransomware-angrep de siste to årene. Nesten 6 av 10 hadde opplevd datatap fra andre handlinger enn ransomware i samme periode. Rapporten viste også at Norden var på jumboplass med flere vellykkede ransomware-angrep enn andre steder i verden. 

 

Rapporten viste også at Norden var på jumboplass med flere vellykkede ransomware-angrep enn andre steder i verden. 

 

Går sammen om å sikre Office 365 

Veritas og Microsoft har nå slått seg sammen for å forbedre cybersikkerheten og sikre dataene i Microsoft 365. Gjennom partnerskapet gis bedrifter mulighet til å øke tryggheten gjennom en  backuptjeneste, som sikrer at dataene er beskyttet for selv de mest sofistikerte ransomware-angrepene.  

Veritas har tilsvarende backupløsninger for en lang rekke av de mest populære SaaS-applikasjonene, som Salesforce, Slack og mange flere. 

 

Utilsiktet eller bevisst sletting av data 

Det er ikke bare eksterne trusler som ransomware som utgjør en fare for dine data. Interne trusler som utilsiktet sletting eller bevisst ødeleggelse av data av ansatte er også vanlige årsaker til datatap.  

I travle arbeidsmiljøer kan feilskritt skje – en feilaktig slettet e-post i Office 365, en viktig kontakt eller avtale slettet i Salesforce, eller en slettet meldingstråd i Slack kan føre til store problemer for virksomheten. 

 

Hvorfor backup er kritisk også på skytjenester 

Selv om mange SaaS-leverandører tilbyr innebygde sikkerhetsfunksjoner og noe nivå av datarestaurering, er dette ofte ikke tilstrekkelig. En dedikert backup-løsning gir en ekstra beskyttelse som sikrer at dataene kan gjenopprettes raskt og effektivt, uansett hva som skjer. 

Uten en dedikert backup-løsning risikerer bedrifter å miste kritisk informasjon og møte store forstyrrelser i driften. 

Konkrete eksempler og fordeler 

  • Microsoft Office 365: Se for deg at bedriften blir offer for et ransomware-angrep. Med en pålitelig backup-løsning kan alle e-poster og dokumenter gjenopprettes til en tid før angrepet, uten å måtte betale løsepenger. 

  • Salesforce: Hvis en ansatt ved et uhell sletter viktige kundedata, kan en backup-løsning raskt gjenopprette disse dataene, slik at salgsteamet kan fortsette arbeidet uten avbrudd. 

  • Slack: Samarbeid og kommunikasjon er kritisk i mange bedrifter. Hvis viktige meldinger eller filer slettes, kan en backup-løsning sikre at disse raskt kan gjenopprettes, og kommunikasjonen kan fortsette som normalt.

     

Ta kontroll over din datasikkerhet 

Sikkerhet handler ikke bare om å forhindre angrep, men også om å kunne gjenopprette data raskt og effektivt etter et tap. For å sikre at din bedrift er beskyttet mot både eksterne og interne trusler, er det avgjørende å investere i en robust backup-løsning for dine SaaS-applikasjoner. Dette vil ikke bare beskytte mot ransomware og utilsiktet sletting, men også sikre at bedriften kan fortsette å operere uten avbrudd. 

 

Book et uforpliktende møte om SaaS-backup med Move 

Du kan fjerne unødvendig risiko. Book et uforpliktende møte med en av våre eksperter i dag, og lær mer om hvordan du kan sikre dine SaaS-data (og andre data) effektivt, beskytte deg mot fremtidige trusler og sikre at driften kan gå kontinuerlig.  

Strengthening Your Human Firewall: The Importance of Security Training The Human Vulnerability in Cybersecurity

Strengthening Your Human Firewall: The Importance of Security Training The Human Vulnerability in Cybersecurity

In today's digital landscape, the human factor remains one of the most significant vulnerabilities in cybersecurity. Criminals are increasingly...

Les mer
Styrking av din menneskelige brannmur: Viktigheten av sikkerhetsopplæring

Styrking av din menneskelige brannmur: Viktigheten av sikkerhetsopplæring

Den menneskelige sårbarheten i cybersikkerhet I dagens digitale landskap forblir den menneskelige faktoren en av de mest betydelige sårbarhetene i...

Les mer
Stopp cyberskurkene med ledende løsninger for IT- og OT-sikkerhet

Stopp cyberskurkene med ledende løsninger for IT- og OT-sikkerhet

Nye forskrifter og reguleringer stiller stadig større krav til IT-sikkerheten. Med tjenester fra Move og løsninger fra Fortinet kan du sikre din OT-...

Les mer