1 min read

7 enkle IT-tips som gjør deg klar for ferien

7 enkle IT-tips som gjør deg klar for ferien

Det er sommer og sol og snart ferie. Sjekk våre syv smarte tips, som gjør at du kan gå sommeren i møte, uten for mange IT-bekymringer.

  1. Husk å oppdatere fraværsassistenten (“out of office reply”) slik at de som forsøker å nå deg får informasjon. Sjekk om det er noen som skal være på kontoret i sommer, og som du kan henvise henvendelsene til.
  2. Bruk 4G / VPN på mobilen istedenfor usikre/åpne trådløse nettverk på kafeer, flyplasser o.l. særlig i utlandet. Det blir kanskje noe dyrere, men kommunikasjonen er til gjengjeld langt tryggere.
  3. Se opp for svindel-e-post. De cyberkrminelle tar ikke ferie. Og svindlere benytter ofte muligheten som oppstår når enkelte er på reise eller har ferie. Vær ekstra oppmerksom på nettfisking, lenker o.l.
  4. Sørg for at "spør før tilkobling" er aktivert under nettverksinnstillinger på pc/mobilen, så ikke hackere får tilgang til datatrafikken din.
  5. Oppdater mobil-OS, antivirus og sikkerhetsprogramvare til siste oppdaterte versjon på enhetene dine!
  6. Kontroller at personlige sikkerhetskopier fungerer før ferien og at data kan tilbakekopieres fra sikkerhetskopien til produksjonssystemet. Særlig mobilen er utsatt i ferien. Sjekk at alt blir sikkerhetskopiert.
  7. Last ned Microsoft 365-appen til mobilen og bruk OneDrive/Teams/SharePoint til lagring. På denne måten har du tilgang til alle filer om du må bistå noen eller trenger tilgang til informasjon når du er på ferie.

Husk at Move kan bistå med beredskap til din virksomhet i ferien når IT-ressursene er borte. Pass også på å ha IT-beredskapsplan oppdatert og tilgjengelig for de ansvarlige i ferieperioden.

 

Her dere spørsmål eller behov for hjelp, ta kontakt med oss på telefon  66 77 99 00 eller  post@move.no,  Ta kontakt, vi hjelper deg gjerne! 

Move ønsker deg en trygg og fin sommer!

Enda et år med ransomware angrep

Enda et år med ransomware angrep

Ransomware herjer som aldri før. Aldri før har det vært mer relevant for virksomheter å beskytte seg mot denne angrepsformen.

Les mer
E-postdomener under angrep: Move tilbyr løsninger for digital sikkerhet

E-postdomener under angrep: Move tilbyr løsninger for digital sikkerhet

I en nylig publisert artikkel i Aftenposten datert 8. september 2023, avslører en skremmende statistikk at hele 7 av 10 e-postdomener tilhørende...

Les mer
Store endringer i Microsoft 365- og Office 365-planene fra 1. oktober

Store endringer i Microsoft 365- og Office 365-planene fra 1. oktober

Microsoft har annonsert betydelige endringer i sine 365 lisensplaner som vil påvirke kunder i Norge og over hele Europa. Fra 1. oktober vil Teams,...

Les mer