1 min read

Move satser på unge talenter på Microsoft University

Move satser på unge talenter på Microsoft University

Move har de siste 3 årene deltatt på Microsoft University med unge talenter som har utviklet seg utrolig raskt til å bli dyktige konsulenter takket være det gode utdanningskonseptet som Microsoft tilbyr.

- Tidligere har vi hatt deltagere på Office365, Azure og Business Intelligence kursene, og vi har også i år 2 unge talenter som skal delta på denne 6 ukers intensive opplæringen. Denne gangen er fokus på Azure og Security, noe vi tror blir ekstremt viktig fremover, sier konsulentdirektør Bjørn Uddal i Move.

Marcus Aspel startet sin karriere i Move som lærling, og skal nå delta på Azure Cloud Security utdanningen og vil få en intensiv opplæring innenfor sikkerhet i skytjenester, der opplæringen vil dekke utarbeidelse av risikovurderinger og sårbarhetsanalyser, samt hvordan sette opp policy og rammer for sikker bruk av moderne skyløsninger. Det viktigste området som dekkes er derimot identitetshåndtering, brukeradministrasjon og rettighetsstyring, samt løsninger for sikker lagring av informasjon i hybride løsninger.

Det vil også bli opplæring innenfor sertifikathåndtering, kryptering, informasjonsbeskyttelse og håndtering av sikkerhetstrusler. Med andre ord et svært viktig område i dagens hybride muliti-cloud IT-landskap.

Knut Marius Koppang er nyansatt og kommer fra flere år som servicetekniker i Eplehuset, og han skal delta på Azure Cloud Platform utdanningen. Dette utdanningssporet gir bred innsikt i bruken av Azure Cloud både når det gjelder infrastruktur- og plattformtjenester. Azure tilbyr et stort utvalg av tjenester innenfor infrastruktur som for eksempel lagring, nettverk, prosesseringskraft og virtuelle maskiner for å nevne noen. Det er i tillegg en mengde plattformtjenester, slik som IoT (Internet of Things), Analytics, Machine Learning, Media og Cognitive tjenester.

Utdannelsen dekker både driftskompetanse som Azure administrator og design og implementering som Azure arkitekt.

De vil begge gjennomføre flere sertifiseringer som dokumenterer deres kompetanse, noe som er svært nyttig for konsulenten selv, og ikke minst for kundene som dermed er garantert et sertifisert kompetansenivå.

Konsulentdirektør Bjørn Uddal gleder seg stort over nye talenter som skal delta på Microsoft University.
Konsulentdirektør Bjørn Uddal gleder seg stort over nye talenter som skal delta på Microsoft University.
 

Etter endt kurs hos Microsoft University, får de ytterligere opplæring i Move med praktiske oppgaver og deltagelse i Move Service Desk og Move Operations, før de får egne oppdrag som konsulenter i Move Consulting. Dette er et utdanningsløp og en oppfølging som vi vet fungerer velig bra og som alle tidligere konsulenter er veldig fornøyde med, fortsetter Bjørn Uddal.

Det gleder meg stort at disse to har lyst å være med på denne utdanningen og at vi sammen har klart å skape en vinnerkultur og et lagspill som både vi og våre kunder setter stor pris på.

Gjør sikkerhetsarbeidet målbart!

Gjør sikkerhetsarbeidet målbart!

Det har vært mye snakk om blant annet NSM sine grunnprinsipper for IT-sikkerhet, ISO 27001 og NIST Cyber Security Framework. Rammeverkene gir en...

Les mer
Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Derfor valgte Safe4 hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI

Safe4 gikk for hyperkonvergert infrastruktur med AzureStack HCI og fikk forenklet IT-administrasjon og kraftig reduserte kostnader.

Les mer
Move hjelper dere med å gjøre hverdagen enklere med Microsoft 365 Copilot

Move hjelper dere med å gjøre hverdagen enklere med Microsoft 365 Copilot

Vi har alle latt oss imponere av OpenAI og ChatGPT. I likhet med ChatGPT ruller nå Microsoft ut det dem kaller for Copilot for Microsoft 365. Copilot...

Les mer